Manifest d’italianes i italians residents a Catalunya sobre el dret a decidir

Barcelona, 9 setembre 2014

Som dones i homes de nacionalitat italiana, amb edats i feines diferents, vivim a Catalunya i participem en la cultura i la vida del poble català.

Els últims anys hem assistit a l’afirmació d’un moviment popular que vol tornar a discutir el futur de Catalunya pel que fa a la seva relació amb la resta d’Espanya. Entre nosaltres existeixen diferents sensibilitats relativament al procés sobiranista que va obrir-se amb la Diada de 2012, però tots convenim en donar suport al dret a decidir del poble català.

Creiem que el poble català té el dret de ser consultat sobre el futur de Catalunya i demanem al govern espanyol que en permeti l’expressió lliure i democràtica. També nosaltres, que som residents a Catalunya, volem tenir l’oportunitat de decidir sobre el futur del que hem triat com a l’altre nostre país.

Des del moment que creiem que la possibilitat de decidir correspon a un principi democràtic, també pensem que l’exercici d’aquest dret s’ha d’estendre a totes les qüestions que afecten la població, com en el cas de l’impacte de les polítiques econòmiques i socials sobre els drets socials i de ciutadania. Perquè estem convençuts que progrés nacional i progrés social s’han d’assumir com a inextricables en la construcció d’un projecte democràtic de país.

Font: http://catalognaoggi.blogspot.com.es/2014/09/manifest-ditalianes-i-italians.html?m=1