Manifest de Catalunya Sí

Vivim uns moments històrics que fa ben pocs anys costava imaginar. Catalunya està fent passos de gegant encaminats a assolir la plena llibertat, cap a un nou país que volem ple de prosperitat, democràcia, justícia i inclusió social.

Per defensar el nostre país des de la societat civil, el 2011 es va constituir la plataforma Catalunya Sí per part d’un conjunt de persones de sensibilitats i orígens diferents, encapçalada per l’Alfred Bosch. Així hem contribuït a fer que la veu independentista catalana sigui present al Congrés dels Diputats de Madrid i ressoni als mitjans espanyols i internacionals.

Després de la multitudinària manifestació de l’11 de setembre de 2012, les eleccions d’aquell novembre van posar la qüestió d’independència com a tema principal de la campanya electoral i Catalunya Sí va donar suport i va formar part de la candidatura més sòlida que treballa per la llibertat nacional i la justícia social del país: la liderada per Oriol Junqueras. El suport popular a aquesta candidatura va ser significatiu i ERC va esdevenir la segona força del Parlament. El pacte de governabilitat entre la primera força i la nostra candidatura, va aconseguir que el president de la Generalitat es comprometés a proposar una data i una pregunta clara per convocar la població de Catalunya a un referèndum sobre la independència de Catalunya el 2014.

Des d’aquesta plataforma aglutinem persones de la societat civil i personalitats amb reconeixement social per la seva trajectòria i vàlua professional. Persones amb trajectòria d’activisme per la defensa de les llibertats socials, nacionals i democràtiques del nostre país que han fet el pas d’engruixir l’independentisme polític. Davant la transcendència històrica que estem vivint, ara és el moment de comprometre’s i implicar-se a favor del procés independentista i aquestes personalitats, sense vinculació orgànica a cap partit polític, sí que volen servir d’altaveu de la llibertat del nostre poble.

En un moment en què els moviments socials han guanyat els carrers de les nostres viles i ciutats, en nom de la lluita contra l’exclusió, les injustícies i l’abús de poder d’entitats financeres, el dret a decidir el nostre futur com a poble és cabdal. I cal exigir una nova manera de fer política, més participativa i que connecti amb la ciutadania. Que doni solucions eficients i reals als problemes del dia a dia de les persones, en un marc de penúria creixent. Que distribueixi de forma més equitativa els pressupostos i vetlli pels drets socials, davant l’asfíxia econòmica i l’espoli que ens impedeixen desenvolupar l’estat del benestar. Una nova política que blindi la nostra llengua, el català, com a instrument de cohesió social i d’identitat col·lectiva, constantment qüestionada i atacada des de la voluntat uniformadora de l’Estat espanyol. Una nova política regenerada democràticament perquè el futur Estat de Catalunya s’obri al món i prosperi en els àmbits social, cultural i econòmic.

Catalunya Sí ha donat suport i ha participat a les grans accions multitudinàries dels darrers 11S, a favor que Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa. El 2014, en què es portarà a terme el referèndum tant desitjat, volem contribuir en que l’opció guanyadora sigui un Sí molt majoritari a favor de la independència de Catalunya.

Fem, doncs, una crida a la societat civil a adherir-se a aquesta plataforma, convençuts i convençudes que la independència democràtica és l’única via possible per resoldre els problemes quotidians de la ciutadania i del país. Des de Catalunya Sí donem suport a qualsevol acció que es propiciï des del Parlament de Catalunya per afavorir que guanyi el SÍ a la doble pregunta que s’ha proposat pel proper 9 de novembre de 2014.

Catalunya, endavant!
Ara Sí, així Sí, Catalunya Sí!

Font: http://catalunyasi.wordpress.com