Catalunya Nord: Independència?

Independència?

Catalunya Nord: una història, una llengua, una identitat, una economia.

Catalunya Nord té història, una història pròpia amagada per l’estat francès que ens imposa la seua.

A tots els nord-catalans se’ns ha contat els Sant francesos: Sant Lluís, Lluís XIV, Napoleó i altres mites de llur història. Quants nord-catalans saben qui era en Jaume el Conqueridor, per què hi ha el Palau dels Reis de Mallorca a Perpinyà, quines han estat les revoltes l’endemà del Tractat dels Pirineus?

Catalunya Nord té una llengua, una llengua pròpia negada per l’estat francès que imposa la seua llengua.

L’ús oficial de la llengua catalana és prohibit des del 2 d’abril del 1700, així s’iniciava el procés d’una volguda substitució lingüística que se nota a partir de la meitat del segle XX. El francès s’ha apoderat de l’espai familiar, ha entrat a totes les cases via l’escola, la premsa, la ràdio, la TV… La llengua catalana no gaudeix de cap dret. Quin futur reservem a la llengua catalana en el marc estatal ?

Catalunya Nord o una identi tat i una imatge negades en nom d’una regionalizació sense futur.

Des de la falsa regió “Languedoc–Roussillon” s’ha inventat la marca “Sud de France” que substitueix la “Septimanie”. Marca que nega totalment la identitat catalana del País que malda una economia fràgil. Uns productors locals han posat “Sud de France” a llur producció, una denominació estúpida i sense referència clara, tret de la d’un estat jacobí, incapaç de respectar les minories, tot això per engrunes.

Catalunya Nord o una economia maldada pel centralisme.

L’economia de Catalunya Nord és fruit de la voluntat política de convertir les nostres platges en “bronza-culs”. Vivim en gran part del turisme. Aprofitem els beneficis i impostos recollits gràcies a les nostres muntanyes, la neu, la sorra, el sol o la tramunatana i per la nostra feina? Malgrat una riquesa natural i les ganes emprenadores de nord-catalans, Catalunya Nord és un dels departaments més pobres de l’estat francès.

Què passaria si els diners guanyats a Catalunya Nord fossin reinvertits al propi territori?

Sols un estat català, un estat propi
ens permetrà recuperar

la nostra història,
la nostra llengua,
la nostra economia,
la nostra cultura.
Sols un estat propi ens farà mestres
del nostre futur.

Font: http://www.catalunyanord.cat/