Manifest Fem-ho

Somiant i fent un nou país des dels valors socialcristians

Compromesos amb el país i la seva gent, profundament colpits per la situació social i econòmica actual, estem convençuts que la independència de Catalunya és un projecte il·lusionant i una eina transformadora d’aquesta realitat.

Les dones i els homes que compartim un conjunt de valors que tenen la seva expressió política en la ideologia socialcristiana creiem en la dimensió transcendent de la persona i alhora en el seu caràcter únic.  Creiem en la seva llibertat, i alhora en el seu dret i deure de desenvolupar aquesta llibertat en comunitat.

El moment actual és de gran transcendència per al nostre país. Als profunds canvis socials ocorreguts els darrers anys s’hi afegeixen uns profunds desitjos de regeneració democràtica i un fort moviment popular que reclama poder expressar-se democràticament sobre el propi futur polític.

Davant aquesta situació manifestem:

1.Que Catalunya té dret a decidir el seu futur com qualsevol altra nació del món: és un dret inalienable de qualsevol comunitat humana poder decidir lliurement el seu futur. Una àmplia majoria de catalans ha expressat democràticament la voluntat de decidir aquest futur votant el proper 9 de novembre. I per tant Volem Votar.

2. Que creiem que la resposta que millor garanteix el desenvolupament personal dels catalans, la seva dimensió comunitària com a nació, i l’aportació fraternal que Catalunya pot fer a la resta de pobles és l’assoliment de la independència política de Catalunya, i que per tant Votarem Sí+Sí.

Estem convençuts que la independència és també un compromís ètic com a únic futur possible per al país: és per responsabilitat amb els nostres conciutadans, però també vers les noves generacions, que apostem per esdevenir un nou Estat independent a Europa, i ens comprometem a participar activament en la definició de les bases constitucionals sobre les quals es construirà el nou Estat català. Somiem i fem, per tant, un país lliure, solidari i fraternal amb la resta de pobles del món. Però no un país qualsevol.

En aquest nou estat català independent a què aspirem, creiem que és imprescindible definir uns valors morals que l’inspirin, valors que trobem en la tradició cristiana i la Il.lustració que han forjat Europa. Valors que -lluny de tot confessionalisme- emanen i s’inspiren en la Doctrina Social de l’Església com a font de llibertat, igualtat i solidaritat: només des de la justícia, el respecte a la diferència i l’amor a la veritat es pot construir un país de futur obert i integrador.

Per això, l’objectiu d’aquest manifest no és només recolzar l’opció del “Sí+Sí” a la consulta del proper 9 de novembre. És també descriure quin país imaginem, quin país somiem, quin país creiem que seríem capaços de construir si el conjunt dels catalans i catalanes decidim fermament autogovernar-nos del tot, i esdevenir un nou Estat d’Europa que es relacioni de tu a tu amb la resta d’Estats independents del món.

Font i descàrrega del manifest complert: http://www.fem-ho.cat