Decidim-ho tot! – Manifest del Bloc Llibertari

Decidim-ho tot!

Encarem un nou Onze de Setembre històric. Per tercer any consecutiu centenars de milers de persones sortirem al carrer, en una mobilització amb molts pocs precedents, per exigir poder exercir el dret a decidir el nostre propi futur.

Moltes coses han passat en aquests darrers anys: han servit per clarificar les posicions dels principals agents polítics catalans i estatals i per copsar l’evolució de la crisi econòmica cap un model de societat on els recursos públics són retallats en benefici del sector privat.

A dos mesos de la data proposada per a la consulta, CyU no ha ofert encara les garanties de la seva realització i ha llençat diversos “globus sonda” per tal de preparar el camí que els permeti esquivar-la. Parlen d’evitar un suposat ridícul i de respectar una legislació representada per l’autoritat del Tribunal Constitucional que ja ha demostrat la seva subordinació als interessos de l’Estat.

Efectivament, parlen de respectar la legislació espanyola. La mateixa legislació que està acabant amb la immersió lingüística arreu del territori, que limita les competències dels ajuntaments, que retalla les llibertats individuals, que desvia fons públics destinats a serveis socials per pagar el deute adquirit amb les entitats financeres, que permet amagar aquelles operacions que enriqueixen a la casta dirigent, etc.

És per aquesta raó que sortim al carrer per començar a construir quelcom nou. Que ens permeti trencar amb la legislació espanyola i amb la complicitat dels que durant 40 anys l’han aplicada a casa nostra i que encara ara pretenen mantenir l’actual statu quo amb lideratges messiànics. Un marc social lliure i autogestionat, que haurem de fonamentar en una sèrie de valors socials i econòmics cooperatius i solidaris. Una societat, per tant, on el dret a decidir no estigui limitat pel poder polític.

Per això decidim decidir-ho tot!

Decidim habitatge digne!

Decidim educació per tothom!

Decidim el dret al propi cos!

Decidim una sanitat universal i no mercantilitzada!

Decidim desobeir els dictats dels poders financers!

Decidim alliberar-nos de l’imperialisme.

Bloc Llibertari

11 de Setembre de 2014

Pl. Tetuan – 18:30h.

Font: Bloc Llibertari