Per una escola lliure en un país lliure

La Sectorial d’Educació de l’ANC,

Manifestem:

  1. El model d’escola que hem anat construint durant els darrers 35 anys ha demostrat abastament la seva eficàcia i ha estat una peça clau a l’hora de cohesionar la nostra societat. El català ha de seguir i seguirà sent la llengua vehicular de l’escola.
  2. El nostre Parlament és l’únic que reconeixem com a legítim.
  3. El govern de l’Estat espanyol intenta laminar constantment les competències educatives de la Generalitat de Catalunya que, sobretot a partir de l’aprovació de la LOMCE, estan en seriós perill.
  4. Denunciem que l’Estat espanyol no només no protegeix ni empara la llengua, la cultura i l’escola catalana, sinó que li és clarament hostil i fa tot el possible per anorrear-la.
  5. Totes les limitacions i dèficits del nostre actual sistema educatiu només es poden superar tenint un Estat a favor. És per això que ens comprometem a treballar per a la independència de Catalunya com a única via per a garantir un sistema educatiu al servei de tot el poble i per al poble.
  6. Confiem, i estem segurs que podem confiar-hi, que el Govern i el Parlament es mantindran ferms i sabran trobar, en el període de temps més curt possible, el camí democràtic i pacífic per aconseguir l’estat que el nostre país necessita i, mentrestant, evitar que la nostra escola pateixi els efectes de la LOMCE.

Per això, instem:

  1. Als nostres diputats i al nostre govern a defensar les lleis que ells mateixos han aprovat. I a protegir, en tot moment, els docents davant de qualsevol imposició del govern central.
  2. Als docents, a mantenir-se fidels al servei del seu poble. A ensenyar als nostres infants a estimar i a usar la llengua del seu país, i a respectar, conèixer i parlar-ne tantes com els sigui possible. Ensenyant-los, amb l’exemple, que la diversitat és un tresor que cal preservar.
  3. A les famílies, a les AMPAS, als equips directius i als consells escolars a mantenir-se units i a no caure en cap tipus d’enfrontament a causa de la llengua, a no caure en la trampa de la divisió. Res ni ningú ens ha de dividir.
  4. Als nostres conciutadans a no reconèixer cap llei imposada per governs, parlaments o tribunals que no siguin els nostres. A seguir essent un poble respectuós, civilitzat, pacífic i democràtic.

Recordem, una vegada més, que per acabar definitivament amb aquesta persecució implacable, per assolir els reptes que en aquest moment tenim com a país, i per millorar substancialment el nostre model educatiu, és imprescindible la independència. Només amb la independència podrem garantir un futur digne als nostres infants. Només amb un Estat que ens representi, ens defensi i empari podrem garantir la pervivència de la nostra llengua i de la nostra cultura i construir un país més lliure, més just i més pròsper.

LA NOSTRA ESCOLA ÉS EL NOSTRE FUTUR I NO PERMETREM QUE NINGÚ ENS LA MALMETI

EDUCACIÓ PER LA INDEPENDÈNCIA (sectorial de l’ANC)

Barcelona, 14 de novembre de 2014

Font: https://assemblea.cat/