Manfest de bombers per la independència per les eleccions al Parlament de Catalunya 25/11/2012

La sectorial de Bombers per la independència (BXI), de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), de la qual formem part, a títol individual, membres dels diferents col•lectius de bombers de Catalunya (Generalitat, Ajuntament de Barcelona, empreses i Aeroports), volem donar a conèixer que patim una sèrie de deficiències: de personal, de material, econòmiques i de capacitacions (per citar alguns exemples), que només essent un estat lliure i sobirà podrem arribar a solucionar en la seva totalitat.

La legislació espanyola també és un fre per a moltes de les nostres aspiracions i competències, com per exemple:

  • Salvament marítim: l’Estatut ho recull però no transfereixen els recursos.
  • Aeroports: volen privatitzar els aeroports d’AENA, però seguir quedant-se els ingressos i el control dels aeroports rendibles com el Prat.
  • Seguretat nuclear: a Catalunya es produeix un terç de la potència nuclear de tot l’Estat, amb tres plantes situades en entorns estratègics claus (població, industria, turisme,…), però es reserven les competències per a uns bombers militars en base a Madrid,amb molt poca formació, i a un cost quasi el 80% més cars que nosaltres.
  • Solidaritat internacional: el govern espanyol va refusar (vetar de facto) els combois d’ajuda de Bombers de BCN i de la Generalitat cap als terratrèmols d’Haití o de Lorca.
  • Rotatius blaus: els Bombers els veiem imprescindibles per seguretat, els Mossos de trànsit ho recolzen, la Guàrdia Civil de trànsit s’hi oposa, el resultat ja el coneixeu.
  • Cicle formatiu de Tècnic en Prevenció i Extinció d’Incendis: el Govern català el crea, però la titulació oficial que depèn de Madrid segueix encallada.

Aquests i altres temes clau només es podran regular i assolir plenament en el marc d’un sistema català d’emergències.

És per això que el proper 25 de novembre, per tal d’assolir un Cos de Bombers de Catalunya amb una capacitat operativa i de decisió plena i integral, des la sectorial de l’ANC, Bombers per la Independència recomanem votar opcions clarament independentistes que treballin per assolir el nou Estat d’Europa, pel qual ens vam manifestar l’11 de setembre. Aquestes opcions polítiques han de respectar de manera clara aquests tres punts:

La sobirania de Catalunya resideix en el poble català. El poble català és qui ha de ser consultat a l’hora de decidir la relació política que vol establir amb la resta de pobles i Estats del món.
Es posaran a treballar immediatament perquè, en la propera legislatura, Catalunya esdevingui un nou Estat d’Europa.

Treballaran conjuntament amb la resta de grups polítics perquè el procés de constitució del nou Estat independent sigui el més consensuat possible i esdevingui l’Estat de tots els catalans i catalanes.
Així mateix, volem convidar-vos que us poseu en contacte amb nosaltres, per tal de coordinar tots els esforços i augmentar la nostra representativitat a tot el territori.

Visca Catalunya Lliure!

25 de Novembre del 2012