Construir casa nostra

Des de Mallorca observam amb una mescla d’enveja sana i de passar pena el procés cap a la Independència del Principat de Catalunya. Un procés nascut de la consciència de voler esdevenir un poble lliure. Un procés exemplar en la seva execució en forma de massiva mobilització ciutadana , creativa i pacífica i que s’ha reflectit prou a la seva alçada en l’acció política per part dels partits sobiranistes.

Fa estona que des de Mallorca som ben conscients que l’ofensiva grollera i antidemocràtica de l’Estat contra aquest procés es fa sentir també amb molta força aquí. Els atacs viscerals i gens dissimulats contra la nostra llengua, símbols, model d’educació, mitjans propis de comunicació, acompanyats d’una repressió política i policial sense precedents, amb innumerables denúncies, penes i sancions, tenen molt la intenció d’afeblir i eliminar qualsevol intent de voler fer part d’aquest procés, que és, cert, també el nostre.

Malgrat tot, ara hi som a temps, no podem badar, ara és l’hora de generar la nostra part de mobilització des de Mallorca, amb organització, cooperació, creant xarxes de complicitats comunes i enfortir la lluita pel nostre dret a ser, a decidir.

Per construir casa nostra, l’àmbit polític i territorial on exercir el nostre dret a ser un poble lliure, creim que ara només pot ser si va lligat a la defensa del procés independentista del Principat, única oportunitat de canvi polític i social real per canviar-ho tot. Ho podem fer. És possible.

És en aquest context que ara i aquí manifestam:

  1. El nostre ferm suport al procés de participació del 9 de novembre de 2014 en coherència amb la convicció que els pobles tenen dret a decidir. Treballarem des d’aquí per a transmetre discursos nets, d’alè democràtic que sobresurtin a l’argumentari monolític estatal que pretén distorsionar, i anular les nostres aspiracions.
  2. Perquè la casa que volem construir no és altra que la dels Països Catalans i necessitam les mans de tota la bona gent en un tall d’espais d’intercanvi, de cooperació i accions conjuntes, de vincles de solidaritat, de defensa comuna i efectiva enfront de l’agressió dels aparells estatals i còmplices autòctons. Treballar en múltiples fronts: des de la defensa i promoció de la llengua i de suport a la producció cultural, a l’aspiració a una educació pública i de qualitat, de demandes conjuntes d’infraestructures necessàries de cohesió social a un front comú de lluita en defensa del territori, de crear un model econòmic al nivell de les necessitats de la gent a establir un sistema d’igualtat i justícia social, d’enfortir els mitjans de comunicació per al conjunt dels territoris, a iniciatives de convergència i cooperació institucional i política.
  3. El reconeixement del dret a l’autodeterminació de cadascun dels subjectes territorials que conformen els Països Catalans. Ens comprometem a potenciar, des dels nostres espais d’actuació, l’obertura de processos constituents similars en els nostres territoris. Apostem per la creació d’una confederació de territoris lliures dels Països Catalans, que respecti les singularitats i permeti el ple desenvolupament de les capacitats econòmiques, culturals i polítiques de cadascuna de les parts, sempre amb respecte al medi ambient, local i global.

Estem convençuts que el camí obert pot marcar l’inici de processos d’alliberament similars en el conjunt dels Països Catalans. El camí, però, no és lliure d’obstacles i de perills: que arribem a la meta exigirà grans dosis d’intel·ligència, de treball i d’audàcia.

El procés del Principat de Catalunya pot comptar amb les nostres mans, no sols com a acte obligat de solidaritat entre germans, sinó com a projecte comú, de construcció de l’espai on un poble vol ser lliure. Una responsabilitat per a la qual comptem, també, amb les vostres mans, cor i ment.

Gràcies.

Font: http://www.ocb.cat/