Compromís amb el 9-N i la Republica Catalana Independent

Cap regeneracionisme monàrquic ni tercera via ens ha de desviar del camí traçat

L’abdicació del rei d’Espanya és un factor polític que cal analitzar seriosament ja que té lloc en un Estat enfangat en una profunda crisi de moltes dimensions: econòmica, social, política i de definició institucional i nacional (territorial), en la qual el procés cap a la Independència de Catalunya hi ha jugat, sens dubte, un paper cabdal. Es tracta, doncs, d’una qüestió d’un abast polític important sobre la qual és imprescindible de fer-hi algunes consideracions fonamentades.

En front d’una hipotètica proposta monàrquica regeneracionista a l’Estat espanyol el nostre objectiu continua sent la República Catalana Independent.
Des del Col·lectiu Drassanes sempre hem dit, ja des del moment mateix de la nostra presentació, que el nostre objectiu és la República Catalana Independent.

El model d’Estat pel qual treballem és el de la república perquè aquesta és la forma més democràtica, transparent, justa i participativa d’organització política, i perquè té com a fonaments la llibertat, la igualtat de tothom davant la llei, la solidaritat, i la construcció col·lectiva, des de baix i per tota la ciutadania, del país que volem.

I la nostra república ha de ser catalana i independent perquè aquest és el sentiment de la majoria de la població de Catalunya que vol veure plenament reconeguda, definitivament, la seva identitat i la seva cultura, alhora que respectats els seus drets com a ciutadans, i, també, perquè el procés de ruptura democràtica que es proposa aconseguir la independència de la nostra nació i construir la República Catalana és l’únic que té possibilitats de reeixir a curt termini arreu de l’Estat espanyol.
Des del nostre Col·lectiu treballem, en aquest sentit, per la república de tots els catalans i totes les catalanes, en peu d’igualtat, independentment del seu origen social, lingüístic i cultural. Estem convençuts que aquesta és l’aspiració de la gran majoria del poble català, i és per aquesta raó que el passat dia 2 de juny ens vam dedicar activament a estendre les mobilitzacions, tot manifestant el nostre rebuig a la perpetuació del sistema monàrquic com a model d’Estat, ni que es tractés d’una monarquia catalana, i expressant amb força la nostra defensa de la República Catalana Independent.

La importància de la mobilització

Som conscients del fet que el debat espanyol de monarquia o república no es el nostre, i que alguns agents polítics i socials poc favorables a la independència de la nació catalana provaran d’utilitzar les mobilitzacions a favor de la República espanyola per a distreure el moviment del nostre poble cap a la independència. Però una anàlisi de la situació ens pot mostrar de seguida que els moviments republicans que posen en qüestió la monarquia espanyola i els que defensen la República Catalana Independent no s’obstaculitzen sinó que, si estan ben fonamentats i articulats, es poden potenciar entre sí.

Els republicans d’Espanya defensen la República espanyola com a l’instrument que els permetrà la superació del sistema polític actual, decrèpit i corrupte, i, sobretot, socialment injust, i treballen per una ruptura democràtica que haurà de donar pas a un sistema polític més just i participatiu. Tenen, doncs, un objectiu paral·lel al nostre, però a Catalunya, a més, som conscients del fet que en el nostre cas la democràcia i la república han d’anar totalment associades a la nostra independència. I serà precisament amb la Independència de la nostra nació que és produirà la primera ruptura democràtica que s’albira a l’horitzó de l’estat espanyol, i aquesta ruptura, i l’exemple del model de país que es construirà amb la República Catalana, serà molt útil a la lluita dels republicans espanyols per proclamar la república en el seu territori. Per això ha estat i és important la mobilització, i per això les organitzacions que no van convocar o que van intentar impedir o frenar les mobilitzacions es van equivocar, a no ser que persegueixin uns objectius diferents als d’aconseguir la independència i construir la República Catalana Independent.

Divagar sobre les possibilitats que obre la coronació de Felip VI ens pot portar a participar en un joc de política-ficció que només beneficiaria els interessats en obrir les expectatives d’unes suposades terceres vies que, sense cap possibilitat de fer un oferiment polític, econòmic, cultural i social interessant i creïble, i sense tenir una base social ferma on fonamentar-se, només pretenen perpetuar els privilegis de les elits dominants en detriment dels interessos de les classes populars, i, alhora, aprofundir en l’anorreament del fet diferencial de la nació catalana. Els partits polítics dinàstics i els seus aliats (defensors de l’immobilisme constitucional), que donen suport a la instauració pretesament regeneracionista de la monarquia de Felip VI, han perdut tota credibilitat i es troben en franca davallada electoral, però cal vigilar-los i desemmascarar-los perquè segueixen controlant els instruments de poder i decidint per tots nosaltres.

Només acceptarem com a Estat català la República Catalana Independent, perquè qualsevol altra forma de model d’estat que no sigui republicana (tant si es diu “propi” com d’una altra manera) només pot ser el resultat d’un pacte de subordinació a la monarquia espanyola i a les seves elits dominants, i és evident que no constituirà una autèntica democràcia política, econòmica i social per al nostre poble, ni un poder realment independent per a la nostra nació.

Contra el continuisme monàrquic espanyol, ni que vulgui presentar-se com a regeneracionista, defensem el dret a l’autodeterminació, participem i ajudem a garantir la celebració del Referèndum del 9 de novembre i construïm des d’ara la República Catalana Independent.

Volem votar i votarem!

Col·lectiu Drassanes. Països Catalans, 10 de juny de 2014

Font: http://drassanes.cat/