Vota lliure, Vota per la Independència de Catalunya

El 1979, amb el rerefons hostil dels darrers anys de la Dictadura franquista, amplis sectors de la societat catalana van considerar que l’estatut que llavors es plantejava era una eina útil per endegar el procés d’autodeterminació que es reclamava des de l’Assemblea de Catalunya, la instància popular unitària d’aquella època. Ara, quasi tres dècades més tard, els catalans i les catalanes estem abocats un altre cop a un referèndum per ratificar un nou text estatutari, però la situació política és ben diferent de la de fa trenta anys. Mai abans no se’ns havia plantejat un referèndum per aprovar un estatut havent-n’hi un altre en vigor. És per aquesta raó que avui tenim l’oportunitat històrica, el deure indefugible i la força i la maduresa suficients per a plantejar-nos nous reptes que ens condueixin cap a un futur de llibertat.

Les entitats i les persones que signem la present declaració, de diversa edat, condició i ideologia, demanem a tota la ciutadania de Catalunya d’exercir l’autodeterminació i convertir el referèndum de l’estatut en un assaig de Plebiscit per la Independència de Catalunya. Amb aquest objectiu, el dia de la propera consulta estatutària introduirem a les urnes els sobres oficials amb unes paperetes on es llegeixi «Vull la Independència de Catalunya».

Tenim la convicció que aquesta explícita reclamació obligarà a posar al capdavant de l’agenda política el nostre dret de decidir el futur del poble català, lliurement i sense tuteles alienes, i que alhora esdevindrà un referent per a la resta de territoris de la nació catalana.

Per la Democràcia i per la Llibertat:
Vota per la Independència

Font: http://www.votaindependencia.org

* Enllaç inactiu en el moment de la publicació. També es pot consultar a: http://www.naciodigital.cat/noticia/2434/manifest/vota/lliure/vota/independencia/catalunya/presentat/barcelona